Grote beurt Leusden

Grote beurt auto Leusden

Tijdens de tweejaarlijkse grote beurt controleren we je auto op een groot aantal belangrijke punten. We verversen o.a. de motorolie, vervangen het olie, lucht- en interieurfilter, doen een uitlijncontrole, reinigen en controleren je remmen. Daarnaast worden tijdens de grote beurt de bougies vervangen. Alle onderdelen van de auto worden nagelopen op werking, slijtage en eventuele beschadiging. Naderhand krijg je het inspectierapport mee naar huis. Zo heb je altijd en overal inzicht in de technische staat van je auto.

 

Waarom een grote beurt?

De fabrikant van je auto schrijft voor dat je regelmatig onderhoud aan je auto laat uitvoeren. Zo blijft de auto veilig rijden en wordt eventuele slijtage op tijd gesignaleerd en verholpen. Dit kan je in de toekomst veel kosten besparen, aangezien kapotte onderdelen kunnen zorgen voor nog meer schade aan je auto.

Het overslaan van de grote beurt kan ertoe leiden dat je te lang blijft doorrijden met een mogelijk onbetrouwbare auto.

Wanneer heeft mijn auto een grote beurt nodig?

Houd het volgende onderhoudsschema aan voor de grote beurt:

Rijd je in een oudere auto (6-7 jaar of ouder)? Dan is een grote beurt na elke 2 jaar of na elke 30.000 kilometer nodig.

Rijd je in een nieuwere auto (jonger dan 6 jaar)? Dan verschijnt er meestal een melding op je dashboard wanneer het tijd is voor een (grote) onderhoudsbeurt.

Grote beurt Leusden

Wat is het verschil tussen de APK, kleine beurt en grote beurt?

De APK is een jaarlijkse verplichte keuring, de kleine beurt valt onder standaard onderhoud van je auto. Net als de grote beurt, deze is alleen veel uitgebreider en omvat andere (en meer) controlepunten dan de kleine beurt.

Onderhoudspunten grote beurt

Onze monteur voert aan de hand van een uitgebreide checklist de grote onderhoudsbeurt aan je auto uit. Deze checklist bestaat onder meer uit de volgende onderdelen:

 • Olie verversen
 • Oliefilter vervangen
 • Bijvullen ruitensproeiervloeistof
 • Vervangen interieurfilter
 • Voertuig storingscodes uitlezen
 • Uitlijncontrole
 • Accucheck met rapport
 • Remmeninspectie en -reiniging
 • Bandeninspectie
 • Controle werking aircosysteem
 • Bougies vervangen
 • Luchtfilter vervangen 

Hoe lang duurt een grote beurt?

Doordat er tijdens de grote beurt een groot aantal punten wordt gecontroleerd, neemt de inspectie een aantal uren in beslag. Daarnaast is de tijdsduur van de grote beurt afhankelijk van het soort reparaties die er uitgevoerd moeten worden.

Blije klanten

Bij PUUR • moet het totaalplaatje kloppen, de ervaring moet prettig en bovenal als ‘’ontzorgd’’ voelen. Wij geloven écht in de relatie voor de lange termijn en gaan dan ook graag een stapje verder voor volledige klanttevredenheid!

PUUR Leusden Automotive IconPUUR Leusden Automotive

Hamersveldseweg 14, Leusden

4,8 113 reviews

 • Avatar Martijn van der Laan ★★★★★ 2 maanden geleden
  Pieter en Taco hebben echt een mooi bedrijf en me zeer goed geholpen bij de aanschaf van mijn BMW X5. … More Werken in een hoger segment is niet voor iedereen weggelegd, maar de combinatie van prettige communicatie en een eigen werkplaats maakt dat ze snel kunnen schakelen indien nodig. Flexibel, klant- en oplossingsgericht, vriendelijk!
 • Avatar Jordan Kruisheer ★★★★★ een maand geleden
  Ik heb eind vorig jaar een Audi RS3 bij Puur gekocht, qua opties heeft de auto alles wat ik zocht en … More ondanks dat ik hiervoor een Audi S3 reed had ik toch weer een mooie upgrade!
  Pieter gaf mij gelijk bij de eerste ontmoeting een vriendelijke en eerlijke indruk, was erg open over de historie van de auto en hoe de vorige eigenaar ermee omging wat mij gelijk een goed gevoel gaf.
  Na de proefrit was ik natuurlijk verkocht en het duurde niet lang voor ik definitief Pieter belde dat we een deal hadden!
  Een eerlijke inruil prijs kreeg ik voor de auto die ik had en een oprechte prijs betaalde ik voor de RS3.
  Mocht je twijfelen aan de service na de aankoop?
  kan ik je bij deze zeggen dat die net zo eerlijk en oprecht is als dat ze bij Puur zijn tijdens het verkoopgesprek!
  Helaas bleek er namelijk toch een onderdeel defect te zijn en kwam dit na 4,5 maand pas naar voren.
  Dit is zonder enige discussie kosteloos vervangen,
  Pieter is zelfs zelf naar Duitsland gereden voor het onderdeel om de Audi op tijd klaar te hebben voor een grote meeting die gepland stond in mijn agenda!
  Ik kan niks anders zeggen dan dat zij er alles aan doen om hun klanten het beste te geven wat zij kunnen!!
  Ga zo door heren!
  Als ik toe ben aan mijn volgende auto, staan jullie zeker op de lijst voor een nieuwe aanschaf!
  groetjes Jordan
 • Avatar Rineke Verhoogt ★★★★★ 2 maanden geleden
  Fantastisch!
  Hoewel er hele mooie luxe auto's op het terrein staan helpen ze je bij Puur ook graag
  … More met auto's die wat minder luxe zijn. Ik heb een leuke "budget" auto (een oude Daihatsu Cuore) die ik al een aantal keer naar Puur heb gebracht.
  Hele fijne service. Ze staan je altijd heel vriendelijk en open te woord, zowel aan de telefoon als daar aan de balie, en denken ontzettend goed met je mee.
  Ik ben ontzettend tevreden!
  Groetjes,
  Amalia
  (Ik heb geen Google account, maar wilde toch graag een review achterlaten, dus heb ik dit account even geleend????)
 • Avatar Do van Esse ★★★★★ 5 maanden geleden
  De eerste keer naar PUUR vond ik stiekem een beetje intimiderend. Met mijn toch wat degelijke Skoda Fabia … More combi tussen al die mooie auto’s. Maar de service was bij mijn eerste beurt al top en ik ben ook vandaag weer supergoed geholpen. Gisteren piepte mijn auto ineens tijdens het remmen. Eigenlijk was er pas na de jaarwisseling plek maar ik mocht ‘m langs brengen, dan zouden ze kijken of ze tussendoor tijd zouden hebben. Nog voor het eind van de ochtend een belletje over wat er mis was, welke opties er waren en het bijbehorende kostenplaatje. En aan het einde van de dag een gemaakte en gewassen auto opgehaald. Heel vriendelijk, transparant en duidelijke communicatie voor een eerlijke prijs. Thanks weer, mannen van PUUR en zeker tot de volgende keer!