Onderhoud remmen Leusden

Remmen onderhoud / service Leusden

Remmen behoren tot de belangrijkste onderdelen van uw auto. Maar net als alle andere onderdelen van uw auto hebben ze last van slijtage. Doorrijden met versleten remmen kan leiden tot onnodig dure reparaties en is bovendien gevaarlijk. Remblokken en/of remschijven vervangen geeft zekerheid, ook een remklauw vervangen kan eens voor komen. Geef de remmen van uw auto daarom de aandacht die ze verdienen en laat ze regelmatig controleren. Met de remmenservice van PUUR Leusden Automotive kunt u veilig met uw auto de weg op.

 

Goede remmen zijn belangrijk

Tegenwoordig zijn auto’s veel veiliger dan vroeger. Moderne auto’s zijn uitgerust met airbags, kreukelzones, dwarsbalken en allerlei andere uitvindingen die uw veiligheid vergroten. Toch zijn de remmen samen met de banden de belangrijkste onderdelen van de auto als het aankomt op veiligheid! Uit onderzoek blijkt helaas dat een kwart van de auto’s rondrijdt met slechte remmen. Op veel wegen is de maximum snelheid toegenomen, dit vereist in sommige gevallen meer van uw remmen. Het is erg belangrijk dat de conditie van de remmen van uw auto goed is en ook blijft. Laat dit dan ook regelmatig controleren in onze dorpsgarage.

 

Slijtage van remmen

De remmen van uw auto zijn niet zomaar ineens versleten: de slijtage vindt geleidelijk plaats, elke dag opnieuw. Diverse onderdelen van uw remmen kunnen versleten raken, zoals de remblokken / schijven. Alle onderdelen van het remsysteem moeten in orde zijn om goed en veilig te kunnen remmen. Laat uw remmen daarom regelmatig in ons autobedrijf controleren. Een goed moment hiervoor is de jaarlijkse grote beurt. Daarnaast speelt remvloeistof ook een cruciale rol in het remsysteem. Verouderde remvloeistof heeft een hogere hoeveelheid water doordat dit opgenomen wordt uit de buitenlucht. Dit zorgt ervoor dat het kookpunt verlaagd wordt en dit kan resulteren in dampbellen in de vloeistof, dit heeft effect op de prestaties van de remmen.

 

Onderhoud remmen Leusden

Remvloeistof controleren, bijvullen of vervangen

Remvloeistof is de vloeistof die er voor zorgt dat de remmen van uw auto daadwerkelijk remmen zodra u het rempedaal intrapt. Dit komt door de samenstelling van remvloeistof; deze is niet samendrukbaar. Controleer daarom regelmatig de vloeistof en vul het eventueel bij. In sommige gevallen dient u de vloeistof voor uw eigen veiligheid te vervangen.

Laat uw remmen en remklauwen controleren en vervangen door PUUR Leusden Automotive 

Vertoont uw auto tijdens het rijden één of meer van de volgende symptomen? Dan is het nodig om het remsysteem en remklauwen te controleren.

 •    Het stuur trilt.
 •    U kunt het rempedaal erg ver intrappen.
 •    U hoort een knersend geluid tijdens het remmen.
 •    De remweg is langer dan normaal.

Deze signalen kunnen op een slecht functionerend remsysteem wijzen. Bij PUUR  kijken wij uw remmen voor u na en zorgt ervoor dat u weer veilig de weg op kunt.

Rijd niet door met versleten remmen

Ons advies: rijd nooit door met slecht werkende remmen. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar leidt ook tot onnodig dure reparaties. Kapotte onderdelen kunnen voor extra beschadigingen zorgen; zo zullen versleten remblokken de remschijven beschadigen, waardoor ook deze vervangen moeten worden. Zorg dat u tijdig een remmencheck laat uitvoeren zodat het remsysteem geen schade veroorzaakt.

Kosten remschijven en remblokken vervangen

De kosten van het vervangen van de remschijven en remblokken verschilt per auto. De prijs hangt af van het type auto en de soort remschijven en remblokken die nodig zijn.

Neem contact op met onze garage  via 033-4941243. Wij adviseren u graag over het controleren van de remmen van uw auto, de nieuwe remmen en het monteren hiervan.

Blije klanten

Bij PUUR • moet het totaalplaatje kloppen, de ervaring moet prettig en bovenal als ‘’ontzorgd’’ voelen. Wij geloven écht in de relatie voor de lange termijn en gaan dan ook graag een stapje verder voor volledige klanttevredenheid!

PUUR Leusden Automotive IconPUUR Leusden Automotive

Hamersveldseweg 14, Leusden

4,8 113 reviews

 • Avatar Martijn van der Laan ★★★★★ 2 maanden geleden
  Pieter en Taco hebben echt een mooi bedrijf en me zeer goed geholpen bij de aanschaf van mijn BMW X5. … More Werken in een hoger segment is niet voor iedereen weggelegd, maar de combinatie van prettige communicatie en een eigen werkplaats maakt dat ze snel kunnen schakelen indien nodig. Flexibel, klant- en oplossingsgericht, vriendelijk!
 • Avatar Jordan Kruisheer ★★★★★ een maand geleden
  Ik heb eind vorig jaar een Audi RS3 bij Puur gekocht, qua opties heeft de auto alles wat ik zocht en … More ondanks dat ik hiervoor een Audi S3 reed had ik toch weer een mooie upgrade!
  Pieter gaf mij gelijk bij de eerste ontmoeting een vriendelijke en eerlijke indruk, was erg open over de historie van de auto en hoe de vorige eigenaar ermee omging wat mij gelijk een goed gevoel gaf.
  Na de proefrit was ik natuurlijk verkocht en het duurde niet lang voor ik definitief Pieter belde dat we een deal hadden!
  Een eerlijke inruil prijs kreeg ik voor de auto die ik had en een oprechte prijs betaalde ik voor de RS3.
  Mocht je twijfelen aan de service na de aankoop?
  kan ik je bij deze zeggen dat die net zo eerlijk en oprecht is als dat ze bij Puur zijn tijdens het verkoopgesprek!
  Helaas bleek er namelijk toch een onderdeel defect te zijn en kwam dit na 4,5 maand pas naar voren.
  Dit is zonder enige discussie kosteloos vervangen,
  Pieter is zelfs zelf naar Duitsland gereden voor het onderdeel om de Audi op tijd klaar te hebben voor een grote meeting die gepland stond in mijn agenda!
  Ik kan niks anders zeggen dan dat zij er alles aan doen om hun klanten het beste te geven wat zij kunnen!!
  Ga zo door heren!
  Als ik toe ben aan mijn volgende auto, staan jullie zeker op de lijst voor een nieuwe aanschaf!
  groetjes Jordan
 • Avatar Rineke Verhoogt ★★★★★ 2 maanden geleden
  Fantastisch!
  Hoewel er hele mooie luxe auto's op het terrein staan helpen ze je bij Puur ook graag
  … More met auto's die wat minder luxe zijn. Ik heb een leuke "budget" auto (een oude Daihatsu Cuore) die ik al een aantal keer naar Puur heb gebracht.
  Hele fijne service. Ze staan je altijd heel vriendelijk en open te woord, zowel aan de telefoon als daar aan de balie, en denken ontzettend goed met je mee.
  Ik ben ontzettend tevreden!
  Groetjes,
  Amalia
  (Ik heb geen Google account, maar wilde toch graag een review achterlaten, dus heb ik dit account even geleend????)
 • Avatar Do van Esse ★★★★★ 5 maanden geleden
  De eerste keer naar PUUR vond ik stiekem een beetje intimiderend. Met mijn toch wat degelijke Skoda Fabia … More combi tussen al die mooie auto’s. Maar de service was bij mijn eerste beurt al top en ik ben ook vandaag weer supergoed geholpen. Gisteren piepte mijn auto ineens tijdens het remmen. Eigenlijk was er pas na de jaarwisseling plek maar ik mocht ‘m langs brengen, dan zouden ze kijken of ze tussendoor tijd zouden hebben. Nog voor het eind van de ochtend een belletje over wat er mis was, welke opties er waren en het bijbehorende kostenplaatje. En aan het einde van de dag een gemaakte en gewassen auto opgehaald. Heel vriendelijk, transparant en duidelijke communicatie voor een eerlijke prijs. Thanks weer, mannen van PUUR en zeker tot de volgende keer!